Vi vet vi kan utgjøre en forskjell

Dette er historien bak SoilSteam

Vil du være med å gjøre en forskjell? Drømmejobben venter på deg. Vi skal ansette flere dyktige og dedikerte personer. Les mer.

Vår historie

Vår historie startet på midten av 1990-tallet, da tre norske bønder begynte å eksperimentere med jorddamp. De var bekymret for den voldsomme bruken av kjemikalier. Bønder begynte å bli avhengige av noe som var langt fra bærekraftig. De tre bøndene innså at verden trengte et alternativ og var overbevist om at det fantes en bedre måte å få sunn jord på – fri for ugress, skadedyr og sykdommer – uten å bruke kjemikalier som methylbromid. De begynte å vurdere jorddamping. Jorddamping, som ble utviklet på slutten av 1800-tallet, var på denne tiden en nesten glemt praksis. Mange betraktet derfor dette trekløveret som noe eksentrisk – tross alt, var vel damp å betrakte som foreldet teknologi. Deres første maskin ble ferdigstilt i 1996. Den var primitiv og vanskelig å håndtere, og den fungerte egentlig ikke særlig bra. Men den fungerte faktisk og den fungerte godt nok til å gi disse tre bøndene det beviset, den overbevisningen og den oppmuntringen de trengte for å forfølge sitt mål: en moderne, miljøvennlig jordforvaltningsprosess som kunne fjerne alle skadelige organismer fra jorden ved hjelp av vanndamp alene.

I dag eier selskapets grunnleggere – de tre opprinnelige bøndene – nesten 25 % av aksjene i SoilSteam. De resterende 75 % er eid av enkeltpersoner og investorer som ser den store verdien av å tilby en bærekraftig endring i jordforvaltningspraksisen. Eierskapet inkluderer også våre ansatte: som mekanikerne i vårt verksted, våre geniale ingeniører, raske 3D-teknikere, inspirerte programvareutviklere og kompetente økonomer og selgere.

Sammen gjør dette teamet det mulig for SoilSteam å fullføre utviklingen og bringe våre maskiner til markedet.

Ansatte

Styret