Statement Company
Vi vet vi kan utgjøre en forskjell

Dette er historien bak SoilSteam

Vi har høye ambisjoner

Vi vet at vi kan gjøre en reell forskjell for fremtidig jordbruk og jordproduksjon. Dette er historien om SoilSteam.

Ved å kombinere jorddamping med banebrytende teknologi har vi skapt løsningen på et av verdens mest presserende problemer: Mangelen på matjord.

SoilSteam renser jorda for invaderende fremmedarter helt uten bruk av kjemikalier så den får nytt liv som livsviktig matjord. Løsningen er klar til bruk, nå må vi jobbe sammen for å bringe teknologien til live. Vi har gjort det både lønnsomt og enkelt å bruke SoilSteam-produktene. For deg og for jordas fremtid.

Møt gjengen i SoilSteam

SoilSteam vokser – det samme gjør teamet. De siste årene har vi gått fra å være en liten gründerbedrift, med medgründer Hans Kristian Westrum i spissen, til å bli et stort, profesjonelt team med eksperter på alle våre fagfelt. Engasjerte mennesker som brenner for å gjøre en forskjell.

Vil du være med å gjøre en forskjell? Drømmejobben venter på deg. Vi skal ansette flere dyktige og dedikerte personer. Les mer.


Vi står overfor en matkrise

SoilSteam kan være en del av løsningen.

Vi står overfor en matkrise og en miljøkrise, parallelt. Verdens befolkning vokser med mer enn 80 millioner hvert år. I følge FNs mat- og landbruksorganisasjon overskrider matsystemer allerede planetariske grenser for nøkkelressurser. Vi må produsere mer mat samtidig som mye av jorda forringes og bondens redskaper reduseres.

FAO sier at vi må øke landbruksproduksjonen samtidig som vi reduserer klimagassutslippene. Den understreker behovet for å oppmuntre til utvikling av bærekraftige og rimelige landbruksteknologier – noe EU for eksempel har tatt til seg i sin Green Deal for CAP, og foreslår et initiativ som vil kutte bruken av plantevernmidler med 50 % før 2030.

Så det er på tide med en endring. Og nå som vår patenterte jorddampingsteknologi har blitt økonomisk levedyktig, har SoilSteam en flott mulighet til å hjelpe verden i riktig retning

Bærekraft i praksis

Gjennom våre bærekraftige jordforvaltningsteknikker er vi forpliktet til å hjelpe samfunnet med å oppnå en rekke av bærekraftsmålene (SDG) satt av FN i 2015. Les mer her Sustainable Development Goals (SDGs)

UN SDG 2

Ved å gi bøndene verktøy for å dyrke mer mat, forbedret lagringstid og mindre avfall etter høsting, forbedrer SoilSteam landbrukets produktivitet.

UN SDG 3

Ved å redusere behovet for plantevernmidler og ugressmidler, forbedrer SoilSteam god helse og velvære.

UN SDG 6

Med færre sprøytemidler brukt i åkrene, kan SoilSteam bidra til å forbedre kvaliteten på vannkilder.

UN SDG 12

Den forbedrede lagringstiden for frukt og grønnsaker dyrket i dampet jord reduserer matsvinn.

UN SDG 14

Med færre sprøytemidler brukt i åkrene, kan SoilSteam bidra til å forbedre kvaliteten på vannkilder.

UN SDG 15

Det biologiske mangfoldet øker når færre plantevernmidler brukes.

Staff

Oddbjørn Bergem

CEO

Hans Kristian Westrum

CGO

Adel Samiei

Adel Samiei

CTO

Richard Nilsen

CFO

Tor Aksel Storbukås

COO

Einar Abrahamsen

CHAIRMAN OF THE BOARD

Marianne Strøm

Marianne Strom

Senior Agriculture Advisor & Board member

Ben Guren

Ben Guren

Board member

Bård Erdvik

Board Member

Bård Eker

BOARD MEMBER

Anita Traaseth

Board member